Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα Αχαΐας απ’ όπου έφυγα για σπουδές στην Αθήνα το 2002. Έκτοτε ζω και εργάζομαι στον Πειραιά.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Βαθμός πτυχίου: 8,23).

Ολοκλήρωσα τη μεταπτυχιακή μου εξειδίκευση με Άριστα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο Πρόγραμμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών, 2012-2013. Η διπλωματική μου εργασία είχε θέμα: Ψυχομετρικές Δοκιμασίες στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: ανασκόπηση κλιμάκων για την έγκαιρη αναγνώριση της Γηριατρικής Κατάθλιψης (Επόπτης καθηγητής Α. Πολίτης).

Εκπαιδεύτηκα επι τριετία στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία της αντίστοιχης Μονάδας του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Πάτρας (Δ/ντής Δρ. Στέφανος Κούλης, Ψυχίατρος/ Ψυχοθεραπευτής).

Η επιμόρφωσή μου στην ψυχοθεραπεία συνεχίστηκε στο Ιατρείο Ψυχοθεραπείας Πειραιά (Δ/ντής Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης, Νευρολόγος/Ψυχίατρος) συμμετέχοντας σε ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα ομαδικής ψυχοθεραπείας (Γνωσιακής–Συμπεριφορικής και Συστημικής κατεύθυνσης).

Στο Ιατρείο Μνήμης και Άνοιας/Ψυχογηριατρική Υπηρεσία Πειραιά ΕΚΨΥΕ προσέφερα εθελοντική εργασία το 2006-2007 (1/03/06-31/05/07) όπου και εξειδικεύτηκα στο χώρο της άνοιας ( νόσος Alzheimer, Αγγειακή Άνοια), της μεταβολής των νοητικών λειτουργιών με την πάροδο της ηλικίας (μνήμη, προσοχή, οπτικοχωρικές ικανότητες κ.α.) και της εφαρμογής παρεμβάσεων για την ενίσχυση της λειτουργικότητας και της νοητικής λειτουργίας ηλικιωμένων ατόμων.

Συμμετείχα ως ερευνήτρια στο πεδίο Διαταραχών Μνήμης και Διάθεσης στη Ψυχοεπιδημιολογική Μελέτη του Δήμου Ιλίου Αττικής για την επίπτωση της Άνοιας στον πληθυσμό των ηλικιωμένων που διαβιούν στην κοινότητα (2009-2014).

Κατέχω άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου με την υπ’ αριθμόν 10/05/2007, Αρ. Πρωτ. 4395 υπουργική απόφαση.

Συνεργάστηκα επί σειρά ετών (2006-2015) με το Ιατρείο Ψυχοθεραπείας Πειραιά (Δ/ντής  Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης, Νευρολόγος-Ψυχίατρος).

Οι υπηρεσίες που προσέφερα ήταν:

  • Διάγνωση-Ψυχομετρική εκτίμηση (χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών, νευροψυχολογική αξιολόγηση για διαταραχές μνήμης και διάθεσης).
  • Θεραπευτική αντιμετώπιση (μέσω ατομικής ή ομαδικής ψυχοθεραπείας Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κατεύθυνσης-CBT).
  • Δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε θέματα πρόληψης ψυχικών διαταραχών και προαγωγής της ψυχικής υγείας.
  • Εξειδίκευση σε προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης ανοϊκών ασθενών και ψυχοκοινωνικής στήριξης συγγενών και φροντιστών.

Στον παρόντα χρόνο διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στο Πειραιά. Ωστόσο πραγματοποιώ και κατ’ οίκον συνεδρίες αξιολόγησης/διάγνωσης, ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής υποστήριξης, εφαρμογής εξατομικευμένων προγραμμάτων νοητικής ενδυνάμωσης/αποκατάστασης.

Ερευνητικές εργασίες μου έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά π.χ. Τετράδια Ψυχιατρικής (Αρ. Τεύχους 102 Απρίλιος Μάιος Ιούνιος 2008 σελ. 58-66).

Σε ερευνητικό επίπεδο παρακολουθώ συστηματικά τις νέες εξελίξεις σε θέματα που σχετίζονται με την ψυχολογία, ψυχοθεραπεία και τη νευροψυχολογία, μέσω της συμμετοχής μου σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και της τακτικής μελέτης των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Τα τελευταία χρόνια έχω πραγματοποιήσει πολυάριθμες εισηγήσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες σε διάφορους φορείς και συνέδρια, ενώ έχω συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, συγγραφή κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους, που αφορούν στην εφαρμοσμένη κλινική ψυχολογία και την γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία.

Συνεχίζω έως σήμερα την αδιάκοπη ψυχοθεραπευτική μου κατάρτιση διευρύνοντας τις γνώσεις μου στις ψυχοθεραπευτικές τεχνικές. Θεωρώντας υποχρέωση αλλά και ιδιαίτερη απόλαυση τη δια βίου μάθηση, συνεχίζω να ενημερώνομαι αδιάκοπα για τις εξελίξεις της επιστήμης μου και να εκπαιδεύομαι σε νέους τομείς παρακολουθώντας συνέδρια και σεμινάρια.

Άλλες Δράσεις:

  • Συμμετοχή σε Ντοκιμαντέρ με θέμα την Νόσο Alzheimer, Υπεύθυνος Παραγωγής Αθ. Παπαντωνόπουλος. 19/9/2009.
  • Οργάνωση και ομιλία του Workshop με θέμα: Online counseling and psychotherapy, στο TedMed Athens, Health Forward, 9/2014.